• Citygroup

  Citygroup

  Achtergrond
  Citygroup India heeft een jaarlijkse omzet van US $ 680 miljoen. Zij zijn één van grootste financiele dienstverleners in India en hebben meer dan 25 kantoren met ongeveer 5.000 medewerkers.
Vraagstelling
In lijn met hun strategie vraagt de Citygroup een geautomatiseerde oplossing voor het beter en sneller inzicht kunnen hebben in de investeringswensen van hun klanten en hun rendementen te maximaliseren zonder dat zij de hiervoor benodigde liquiditeit verliezen. Veel van deze activiteiten gebeuren nu nog handmatig vanwege het grote aantal onafhankelijke vermogensbeheerders die allemaal verschillende systemen gebruiken.

Oplossing
Op voorstel van Ramco is een beleggingssysteem ontwikkeld (Mutual Fund Sweep System) om de investeringsbehoeften van zakelijke klanten te kunnen inventariseren, bij te houden en te beheren. Het systeem genereert automatisch klantadviezen op basis van hun bankgegevens (saldi, etc.) en investeringsbehoeften in beleggingsfondsen. Tevens geeft het systeem inzicht in de kredietfaciliteiten van klanten en waarschuwt automatisch indien ‘drempels’ worden overschreden.

Voordelen
 • Het nieuwe systeem levert betere rendementen op voor de zakelijke klanten;
 • De bank heeft na implementatie in 6 maanden zijn zakelijke klantenbestand verachtvoudigd;
 • De bank kan beter tegemoetkomen aan de specifieke investeringswensen en –behoeften van zijn klanten;
 • Dankzij Ramco unieke platform Virtual Works, kon naadloos worden aangesloten op de bestaande beveiligprotocollen van de bank;
 • Zeer snelle doorlooptijd van concept tot en met implementatie in 3 maanden.