• Top Down

  Strategie Implementatie

  Bij een Strategie Implementatie draait het om het vertalen van bedrijfsstrategieen naar beleid, concrete acties en daden om uiteindelijk de bedrijfsdoelstellingen te kunnen realiseren. Dit is makkelijker gezegd dan in de praktijk uitgevoerd, uit onderzoek is gebleken dat:
 • 90% van de managers een teleurstellende ervaring hebben gehad met strategieprocessen;
 • Slechts 10% van de strategieprocessen zonder problemen worden afgewikkeld;
 • Ongeveer 60% van de strategieprocessen op een acceptabele manier worden afgerond;
 • Ongeveer 40% van alle strategieprocessen grotendeels mislukken, vooral vanwege methodologische problemen;
 • Ongeveer 60% van alle managers serieuze problemen ondervinden met de implemenatie.
Bovenstaand overzicht bevestigt de praktijkervaring van vele bestuurders en managers dat Strategie Implementaties buitengewoon gecompliceerd zijn. In zeer veel gevallen gaat de strategie niet leven onder de medewerkers. Veelal ligt de oorzaak hiervan in het gegeven dat de strategie niet concreter doorvertaald wordt en dus niet uitmondt in daadwerkelijke actie en gedrag in lijn met de strategie. De strategie blijft dan ook vaak niet meer dan een mooi document met veel abstracte termen.

De kracht van IQ-PCC, als uw partner in deze lastige strategie-vertaal-trajecten, ligt in een echte bottom-up benadering bij de implementatie van uw strategie. De Professionals van IQ-PCC staan u hierin graag bij met hun zeer uitgebreide kennis en ervaring in strategie Implementatiemethoden en -technieken.

 • DB54
  In lijn met onze Strategie Implementatie philosofie, heeft één van onze professionals in samenwerking met de Universiteit Twente een methodiek (DB54 methode) ontwikkeld die zich inmiddels meerdere malen in de praktijk succesvol heeft bewezen.
Mocht u meer willen weten over onze Strategie Implementatie aanpak of de DB54 methodiek, schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.