Organisatie

IQ-PCC is een dynamische organisatie en is opgebouwd uit een kernteam van 7 managing partners en een team van 25 door de wol geverfde vakspecialisten. Deze senior vakspecialisten (in HRM / Finance / Manufactoring / Sales / BDM / Supply Chain- & Logistics managment / Freight Forwarding +Customs / WMS / Forecasting & Demand Planning+S&OP/ Strategy Execution & Change-management / Projectmanagement / Sales & Marketing etc.) zijn leading op hun gebied en zetten zich dagelijks in om op professionele wijze een optimale prijs-/prestatie verhouding voor onze opdrachtgevers te realiseren.

Voor de transitie van onze ideeën en oplossingen in soft- en hardware toepassingen hebben we in India ruim 1900 mensen van hoog niveau beschikbaar en is de productie unit, CMMi5 , iTIL V3 en ISO 9001:2000 en CSA gecertificeerd.

Naast ons vaste kernteam beschikken we over een grote groep vaste en betrouwbare oproepkrachten en een IT implementatiepartner die, daar waar nodig, extra capaciteit kan bieden.

Managementteam

Huib Rentzing (CEO)

Huib (1961) is zijn carriere begonnen als beroepsofficier bij de Koninklijke Landmacht. De laatste 8 jaar bij Defensie heeft hij diverse functies vervuld op het gebied van bedrijfsvoering en financieen. Thans is hij nog als reservist actief en heeft in 2010 in de rang van majoor deelgenomen aan een missie in Uruzgan (Afghanistan).

Vanaf 1998 heeft hij ervaring opgedaan binnen (semi-)overheidsorganisaties als beleidsadviseur, projectmanager en later als business development manager. Aanvankelijk in loondienst bij een grote IT-dienstverlener en de laatste 8 jaar als zelfstandig ondernemer.

In 2004 heeft hij samen met enkele collega business development managers de ‘Vereniging voor Business Development in Nederland’ opgericht. Na 5 succesvolle jaren telde de vereniging zo’n 1100 leden en geinteresseerden en heeft hij het voorzitterschap overgedragen.

Hans J. Zuidema (COO)

Hans (1962) is een ervaren interim-, programma- en projectmanager (ruim 20 jaar werkervaring) op het gebied van informatie technologie en logistiek. Na zijn studie HTS-Informatica heeft hij zich in de loop van de tijd gespecialiseerd in logistieke bedrijfsprocessen. Zijn logistieke kennis is gebaseerd op de postdoctorale studie Transport en Logistieke Dienstverlening aan de KUB in Tilburg (TIAS).

Bijna tien jaar heeft hij opdrachten uitgevoerd namens een internationaal softwarebureau (BSO, later Origin). Sinds 1996 is Zuidema als zelfstandig interim manager werkzaam op gebied van informatie technologie en logistiek.

Opdrachten zijn uitgevoerd voor DHL, Centraal Boekhuis, Ministerie V&W, Texas Instruments, Geodis Vitesse, Ernst & Young, ECT, Dupont, Nedlloyd, Oracle en Shell.

Ricardo Sinke (Accountmanager)

Ricardo (1976) heeft zijn roots liggen bij Ordina waar hij begonnen is in een commercieel ondersteunende functie. Door zijn open karakter en groot netwerk wist hij al snel door te groeien tot de functie van Accountmanager binnen Ordina Transport, Trade & Industry. Hier heeft hij als accountmanager een aantal specifieke klanten van Ordina TTI bediend.

Vervolgens is hij doorgegroeid naar de functie van Manager Externe Inhuur bij Ordina. Na het oprichten van een aparte stafafdeling binnen de Ordina organisatie heeft Ricardo tezamen met twee collega’s het inhuurbeleid van Ordina helpen opzetten en vorm gegeven. Uiteindelijk is hij verantwoordelijk geweest voor het leveranciersbeleid binnen de gehele Ordina groep.

Vanaf 2008 is hij Partner geworden bij een klein ICT bedrijf. Vandaag de dag is Ricardo actief in het dagelijks bestuur van InterVision BV.

Specialisten

Gertjan Prins (Toeleveranciers Bouwsegment)

Gertjan (1966) gedreven, enthousiast en betrokken, altijd bezig met nieuwe kansen en het leggen van nieuwe contacten. Zijn drive is organisaties in de bouw commercieel te verbeteren, alsmede innovatiever, creatiever en slagvaardiger te maken. Hierbij is sturen op innovatieve samenwerking (partnership), het ontwikkelen en vermarkten van concepten en het kiezen voor klanten en hun markten essentieel.

Met meer dan 20 jaar Sales & Marketing ervaring bij diverse bouwtoeleveranciers zoals CVK (Kalkzandsteenindustrie), Lichtkoepelproducent Vaculux (CRH) en binnen de betonindustrie de Edese Beton Centrale (Bruil Ede) het VOBN, Van Nieuwpoort/Betonson,Holcim NL, BASbv en VST Benelux. Inmiddels is daar de EPS Industrie aan toe te voegen namelijk als Business Unit Manager Industrie bij Kingspan Unidek.

Specialties: Sales, Marketing & Business Development in Building Materials.

Ron Snijder (Logistiek en SCM)

Ron (1968) is thuis in Supply Chain Management sinds 1999. Hij heeft er expertise opgebouwd in lijn-, project- en staffuncties. De laatste vijf jaar is hij als consultant actief en sinds 2010 als zelfstandige. Nu ondersteunt hij organisaties ad interim of als consultant, als er richting (nodig) is en er doorgepakt moet worden.

Maar ook door in verandertrajecten te faciliteren, leiden, sparren, verbinden of motiveren. Zijn aanpak richt zich op draagvlak bij uw mensen en borging in uw organisatie. Ron gelooft in mensen en in hun meerwaarde door betrokkenheid.

Door de specifieke combinatie van expertise op het gebied van zowel ERP-implementaties als logistiek, is hij in staat om business requirements te vertalen naar ERP-oplossingen.

Alexander Boelen (Business Development)

Alexander’s drijfveer is mensen en organisaties helpen vernieuwen. Hij ontsluit nieuwe mogelijkheden en maakt helder hoe deze te realiseren en implementeren. Hij is een bruggenbouwer die in staat is om draagvlak te creëren voor complexe veranderingen door heldere taal en duidelijke structuren.

Alexander neemt graag het initiatief, kan goed luisteren. Hij brengt mensen en organisaties bij elkaar, maakt communicatie mogelijk en verkent de mogelijkheden om de beste oplossing te creëren. Hij presenteert de oplossing en organiseert de realisatie. Hij werkt bij voorkeur op strategisch niveau in internationale, multiculturele en ondernemende omgeving.

Alexander is creatief, sterk analytisch en kan zich snel nieuwe kennis eigen maken. Hij heeft een brede internationale ervaring en interesse. Hij kent zijn talen en beschouwt culturele verschillen als een verrijking. Zijn peers beschouwen hem als een “thoughts leader“ op het gebied van innovatie, creativiteit, verkeer & vervoer, civiele techniek, media & entertainment, gezondheidszorg, geo informatie en mobiel & draadloos. Hij is bedenker, uitvinder en ontwikkelaar van nieuwe producten en diensten.

Caroline Leijdes (Logistiek & SCM)

Als logistiek specialist heeft Caroline, na haar studie HBO Logistiek Management in Venlo, meer dan 25 jaar kennis en ervaring opgedaan bij diverse nationale en internationale bedrijven. Ze voelt zich als een vis in het water bij het uitvoeren van complexe projecten.

Caroline heeft uitgebreide kennis van logistieke processen in de supply chain en ze is bekend met de logistieke wensen en eisen van verladers en branches in bijvoorbeeld retail, kleding, office products, computers & supplies, audio & video en ziekenhuizen. In de loop der jaren heeft ze ruime expertise opgedaan in het in kaart brengen van de werkelijke behoeften en wensen op het gebied van automatisering.